04-05-10

De drievuldigheid, praktisch bekeken.

IMGA0018.JPG

De heilige drievuldigheid. Heilig betekent iets in de richting van heilzaam, gezond, éénmakend. Vader, zoon en heilige geest...breidt maar uit met moeder,dochter en je krijgt nog meer geest.

Zet in de plaats van vader en moeder maar heel de evolutie van straling tot en met cel en al onze voorouders en hun ervaringen en filosofeer er maar bij dat de zonen en dochters van nu symbolisch staan voor alle zielen die in het nu dagelijks hun leven te leven hebben. 

Beeldt je in dat ook zij een dag tot de straling van weleer terugkeren en weer straling worden, rechtevenredig met de proporties van het goede waar ze mee bezig waren, niet het negatieve...en je hebt een aannemelijkere uitleg voor dit mysterie waar men al eeuwen mee worstelt.

De Geest van het goede als energetisch voedsel voor al diegenen die het in het NU nodig hebben. Als je niet in de kracht er van gelooft zal dat wel veranderen na die momenten dat je voor niks nog een uitweg zag en er zich toch positieve kenteringen aankondigden nadat je er in je innerlijkste om vroeg.

Eerst zoveel mogelijk uit alle mogelijke negativiteit raken natuurlijk en weer zo dicht mogelijk bij de innerlijke rust. Je hoeft er niet voor op bedevaart, alleen maar van uit kalmte een mens van goede wil willen zijn, zonder je op welke manier dan ook laten te misbruiken. Iemand die de in hem of haar aanwezige schaduwzijden die we allemaal door ons doen en laten en denken wel in meer of mindere mate hebben, riskeert meer kans op verdrietige toestanden dan zij die  het positieve 'licht-ere' in hun leven willen toelaten.

Uitdagingen op sociaal,politiek..., maar vooral op menselijk vlak, zijn er te over...voor wie zich meer bewust wil worden van dit bestaan. De gekendste leidraden uit de oude geschriften zijn er veelal wijze, maar toch. Soms doet men een ander aan wat men zelf niet graag heeft, uit puur egoisme of omwille van hetgeen je zelf overkwam, al of niet heilzaam voor de groei naar meer weerbaarheid van anderen. Zelden heilzaam voor je eigen groei. Soms moet je wel oordelen en veroordelen en zelf geöordeeld willen worden. Rechtschapen mensen moeten hun andere wang niet blijven aanbieden maar op vreedzame, gecoördineerde manier opkomen voor de rechten van de verdrukten. Bedrukten moeten het medelijden en medeleven van anderen niet misbruiken als alibi om op termijn de eigen kracht niet aan te moeten boren.

Zich bezinnen, het leven overdenken enz...dit is geen opdracht voor de kip en de haan die lekker tevreden zijn met buiten wat te scharrelen, maar een wezenlijk iets, eigen aan de mens. Men zal wel nooit de zin en alle verbanden snappen, maar paden naar innerlijke geluk en zinvollere communicatie zijn er genoeg.

Wil je hierop een vervolg en ken je me niet persoonlijk, laat het me weten, anders beperk ik me in het vervolg tot het dagelijkse leven buiten deze blog en kies ik voor een ander pad.

Commentaren

De 3-vuldigheid Hey, voor mij graag een vervolg...

Gepost door: McJaco | 06-05-10

Respons-able we zullen zien wat we kunnen doen,
hartelijk bedankt voor de interesse

Gepost door: co | 06-05-10

De commentaren zijn gesloten.