02-02-10

Bezinningsmoment.Alles op voorhand weten.

100_0938

filoview pictures comment : het leven is zowel een bron waaruit je kan putten als een hele hoge toren in jezelf, een toren die je op tijd op moet om een panorama over je eigen leven te midden dat van anderen te kunnen hebben -co

"Indien men alles op voorhand zou weten,dan...".    Nee, zo zit het leven niet in mekaar,al krijg je tijdens je leven van kleinsaf aan wel enkele hinten die je eerst achteraf ten volle begrijpt en dat gaat zo maar door tot het onuitdrukbare dat je alleen via je eigen innercommunicatie eens begrijpen zult.  Het teveel verlangen naar een nieuwe start en een rimpelloos leven in perfecte harmonie...of het te weinig ernaar verlangen, geen van beide brengen je verder. We zijn een vervolg op wat voorafging en we proberen er bovenuit te groeien, naar het licht toe, naar een allesomvattende ZIN of we nu in de woestijn of de jungle of alles wat het leven daar tussenin te bieden heeft, gedropt worden.

De negatieve emoties ompolen naar de positieve,...de voornaamste regel in het theaterstuk van het geheel der dingen en mensen dat we allen moeten leren begrijpen.

Je krijgt weinig tekst op voorhand in dat theater van het echte leven. Het ga U goed, wens niemand iets slechts toe, soms zorgen we daar zelf wel voor. Bemin uw naaste zoals u zelve, zonder overdrijving, op gepaste wijze ten gepaste tijde. Je bereidt je dagen voor een stuk helemaal zelf voor, door je wensen, je vragen, je woorden, je daden,je gevoelens... .

'gastauteur Korintiër'

22:05 Gepost door combination in fotoverhaaltjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bezinning, dichterbijdeziel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.